Happy Companies over-ons
 
HPPCMPNS_PG

Over ons

Happy Companies bestaat op dit moment uit 3 bedrijven: VIStrainingen, Berckeley Square en Breinkorf. Wij delen een gezamenlijke visie op nieuw organiseren en geven dit met veel enthousiasme vorm vanuit ons eigen vakmanschap. We weten zeker dat er meer bedrijven zijn die deze visie delen en deze bedrijven zijn van harte welkom om met ons in gesprek te gaan over toetreding tot Happy Companies. Om meer gelukkige organisaties te creëren willen we de status quo binnen organisaties ter discussie stellen en op zoek gaan naar nieuwe manieren van organiseren. De naam Happy Companies werkt twee kanten op: we willen zelf een happy company zijn en blijven en dit ook bij onze klanten/relaties realiseren. Zo ontstaat een community van Happy Companies!

VIStrainingen is een no-nonsense, bevlogen en innovatief trainingsbureau. De VISsen begeleiden het leren van medewerkers en vergroten het persoonlijk leiderschap van alle medewerkers in een organisatie. Berckeley Square is een organisatieontwikkelingsbureau met eigen-wijze vakidioten, wars van bureaucratie en zij verbinden doel, systemen en mensen weer aan de leefwereld van medewerkers en klanten. Breinkorf is een innovatief en levenslustig bureau voor teamcoaching. Wij helpen teams en groepen hun collectieve intelligentie te gebruiken voor aansprekende resultaten.

De kernvraag waarmee we aan de slag gaan in organisaties is: wat is het bestaansrecht van onze organisatie en hoe maken we dit elke dag weer waar met onze medewerkers? Dit bestaansrecht komt tot uiting in de ‘WHY” (Simon Sinek) en wordt waargemaakt in het contact tussen medewerkers en klanten. In dit contact geloven wij dat versnelling mogelijk is door het inzetten van de talenten en passies die mensen bezitten.

Als Happy Companies kunnen wij betere oplossingen bieden, hebben we meer expertise, vakmanschap en ideeën in huis omdat we (op dit moment) twee werelden combineren. We vinden het echter ook van belang om de eigen naam en profielen van de aangesloten bedrijven in stand te houden en daarmee dichtbij onze eigen leest te blijven. Trainers zijn immers geen adviseurs en adviseurs geen trainers. Het is wel goed om kennis te hebben van de andere wereld, zodat we gezamenlijke taal met onze klanten kunnen spreken.

Wat doen we feitelijk?

Berckeley Square begeleidt (diepgaande) ontwikkeling binnen een organisatie, haar teams en haar medewerkers. Berckeley Square helpt organisaties om zicht te krijgen op haar kern in de vorm van een duidelijk en inspirerende visie. Daarna zorgen we voor een dialoog met uitvoerende teams om hun talenten en passies te verbinden op deze visie. Hierin is het uitgangspunt dat elke medewerker deze visie in haar contact met de klant kan en wil waarmaken. Gelijktijdig ondersteunen wij het management om een management- en leiderschapsstijl te ontwikkelen die teams en medewerkers in hun kracht zet. Met de organisatie gaan wij: ‘van A naar B, volgens de principes van B’.
VIStrainingen ondersteunt de leidinggevenden, medewerkers en teams bij de ontwikkeling die zij moeten doormaken om de organisatieontwikkeling te kunnen volgen. VIS vertaalt als het ware de ingezette organisatieontwikkeling in de noodzakelijke vaardigheden en houding die nodig zijn om dagelijks de relatie met de klant vorm te geven. VIS doet dit met humor, diepgang en altijd met oog voor de organisatiecontext. Niet trainen om te trainen, maar trainen omdat dit een effectief instrument is om medewerkers het zelfvertrouwen te kunnen geven om de visie waar te maken.
Breinkorf coacht teams en MT’s om de gewenste organisatiecultuur en veranderopdracht te verbinden aan hun eigen teamontwikkeling.  We geloven in de kracht van teams, hun collectieve intelligentie, samenwerking en dynamiek. We gaan in onze teamcoaching zo snel als mogelijk en zo diep als nodig. Dit leidt tot verbetering, versnelling en doorbraken binnen teams.

 
 
Leontien Kramer
Mirella de Koning
Kees Rijssenbeek
Jeroen Mulder
Phyleen Mattaar
Tica Peeman
Cyril Moonen
Bas van Straaten
Raymon Geurts
Martine van der Linden
Coen Ploegmakers