Happy Companies nieuwe-aanpak-ontwikkeling-nederlandse-economie-met-happy-companies
 
HPPCMPNS_SNGL

ANP persbericht lancering Happy Companies

Nieuwe aanpak ontwikkeling Nederlandse economie met Happy Companies

Op donderdag 20 maart is op de International Day of Happiness wereldwijd aandacht voor de kracht van geluk binnen en buiten organisaties. Organisatieontwikkelaars van Berckeley Square en Leercoaches van VIStrainingen geloven in deze kracht en gaan onder het gezamenlijke label Happy Companies verder. Op de overgang van vrijdag 13 februari, ongeluksdag, naar zaterdag 14 februari, geluksdag, hebben de twee organisaties hun fusie en het nieuwe label onthuld aan hun relaties en klanten.

Met Happy Companies willen Tica Peeman (directeur van VIStrainingen) en Raymon Geurts (directeur van Berckeley Square), een voorbeeld stellen van nieuw organiseren en verantwoordelijkheid nemen voor de verandering die onze economie nodig heeft. Peeman en Geurts geloven namelijk dat het tijd is voor een andere economie: Een economie waarin het geluk van medewerkers en klanten voorop staat. Dit zorgt dat het kleine samen het ‘nieuwe’ groot wordt en grote organisaties klein worden als ze niet in staat zijn zich te verbinden met de wereld om hen heen. Het vergroten van leiderschap van alle medewerkers vervangt het in stand houden van de macht van ‘a happy few’.

De filosofie van Happy Companies is dat geluk ontstaat door te durven delen en niet te denken en te handelen vanuit schaarste. Het bedrijf geeft daar invulling aan door nieuwe manieren van organiseren, zodat de relatie tussen de medewerker en klant weer centraal komt te staan. Hierdoor ontstaan organisaties die via hun medewerkers gericht zijn op echte ondersteuning aan klanten; Organisaties die de vragen van klanten snel oppikken en het liefst voor zijn; Organisaties waar nieuwsgierige mensen werken die er plezier in hebben om samen met hun klanten goede oplossingen te bedenken, mooie diensten te leveren en prachtige producten te maken.

Meer Happy Companies
Happy Companies (www.happycompanies.nl) bestaat op dit moment uit 2 bedrijven: VIStrainingen b.v. en Berckeley Square b.v.. Op termijn zouden andere bedrijven zich bij ons kunnen aansluiten om op deze manier een community van happy companies te zijn. Wij delen een visie op nieuw organiseren en geven dit met veel enthousiasme vorm vanuit ons eigen vakmanschap. Om meer gelukkige organisaties te creƫren willen we de status quo binnen organisaties ter discussie stellen en op zoek gaan naar nieuwe manieren van organiseren. De naam Happy Companies werkt twee kanten op: we willen zelf een happy company zijn en blijven en dit ook bij onze klanten/relaties realiseren.

Meer over de initierende organisaties
VIStrainingen (www.vistrainingen.nl) is een no-nonsense, bevlogen en innovatief trainingsbureau. De VISsen begeleiden het leren van medewerkers en vergroten het persoonlijk leiderschap van alle medewerkers in een organisatie. Werkgeluk is een steeds belangrijker thema in het leeraanbod van VIStrainingen.

Berckeley Square (www.berckeleysquare.nl) is een organisatieontwikkelingsbureau met eigen-wijze vakidioten, wars van bureaucratie en zij verbinden doel, systemen en mensen weer aan de leefwereld van medewerkers en klanten.

We vinden het van belang om de eigen naam en profielen van de aangesloten bedrijven in stand te houden en daarmee dichtbij bij onszelf te blijven. Trainers zijn immers geen adviseurs en adviseurs geen trainers. Het is wel goed om kennis te hebben van de andere wereld, zodat we in co-creatie met onze klanten antwoorden kunnen geven op complexe vraagstukken.

Link naar het persbericht bij het ANP:
persbericht Nieuwe aanpak ontwikkeling Nederlandse economie met Happy Companies